Halvera matsvinnet till 2030,  Reportage,  Söderslättsgymnasiet,  UF-företag

Klimatsmarta frisörelever

Victoria som läser vård- och omsorgsprogrammet har intervjuat en av skaparna till Re-food och skrivit ett kort reportage om deras viktiga arbete för att bidra till hållbar utveckling. Re-food är ett UF-företag skapat av fyra elever på Söderslättsgymnasiet. Här följer ett utdrag ur hennes reportage:

Det går ut på att eleverna återvinner slängd mat och ger till behövande människor, vilket minskar på klimatpåverkan otroligt mycket. Istället för att förstöra klimatet kan man återvinna mat och göra fler människor mätta.

En av eleverna som ligger bakom projektet säger i en intervju att hon själv inte tänkte på hur mycket mat som hon slängde. Det var först när de började jobba med detta projekt som hon förstod. Eleverna jobbar utifrån att de vill minska matsvinnet och hjälpa de behövande. Genom projektet hoppas eleverna att detta förs vidare i världen och att fler människor tänker på att  återvinna mat istället för att slänga.

De globala målen som berörs är bland annat Mål 1.Ingen Fattigdom Mål 2.Ingen Hunger. Mål 13. Bekämpa Klimatförändringar och Mål 12. Hållbar Konsumtion och Produktion.

Eleverna hoppas på att nå fram till många behövande människor.

Bild & Text Victoria Ström, Vård & Omsorgsprogrammet, Söderslättsgymnasiet, Trelleborg

Källor https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Halv-miljon-ton-mat-kastas-i-onodan/  “Halv miljon ton mat kastas i onödan””Louise Sörme” 28/2-19

https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/Rxe3B8/eleverna-delar-ut-overbliven-skolmat–till-behovande “Eleverna delar ut överbliven skolmat- till behövande” “Claes Olsson” 28/2-19

Digital Intervju 28/2-19 Med elev från Frisörprogrammet på Söderslättsgymnasiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *