Rädda Maten Skåne

Senaste nytt från skolköket

Varje torsdag i skolket på Klagstorps skola är det tre barn från årskurs 1 som får vara med och laga mat i vår skolrestaurang. De är där ca 40-60 min /gång. De får hjälpa till med att skölja och skära grönsaker och alltid göra någon form av smoothies, som de provsmakar efteråt. De lär sig vad olika grönsaker heter. Barnen är mycket frågvisa och vill gärna veta om det är något som de inte känner till.

Efteråt när de kommer upp till klassrummet får de berätta för de andra barnen i klassen vad de har gjort, hur de har gjort det och varför. Det förmedlas hur de gjorde de dessa maträtter med koppling till hållbar utveckling.

Barnen får ta på sig (se bilderna) och tvätta händerna innan de börjar. Och det är alltid ett leende på läpparna när de kommer in i klassrummet efter att de har varit “kockar”.

Eleverna tycker om att arbeta praktiskt och det är en fröjd att se dem arbeta med olika praktiska arbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *